Serbentų derlingumą įmanoma pagausinti – tam pakaks paprastų trąšų, rašoma portale novate.ru. Patręšus šiomis trąšomis, uogos bus ne tik saldžios, bet ir didžiulės.

Kuo tręšti serbentus

Susiję straipsniai
FOTO: Shutterstock nuotr.

Trąšų receptas nesudėtingas, o pagrindinis, vienintelis jų komponentas – garstyčių milteliai. Jie puikiai saugo šaknų sistemą nuo vabzdžių kenkėjų, ją stimuliuoja. Garstyčių milteliai sukelia šaknims savotišką stresą, todėl augalas meta visas pajėgas į uogų formavimą. Šito reikia, norint sulaukti gausaus derliaus ir užauginti dideles uogas.

Juodieji serbentai
Juodieji serbentai
FOTO: Shutterstock

Trąšos gaminamos pagal tam tikras proporcijas, antraip galite pakenkti serbentų krūmams. Į vieną litrą vandens beriamas tik vienas garstyčių miltelių šaukštelis. Šį tirpalą kruopščiai išmaišykite ir išpilkite 20 cm atstumu nuo krūmo šaknų.

Ši procedūra atliekama pavasarį, maždaug antroje balandžio pusėje iki antrosios gegužės pusės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)
Rekomenduojame
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės