Jei nemėgstate konservuotų avinžirnių, vietoj jų galite naudoti sausus, juos pernakt laikyti užmerktus vandenyje ir po to beliks išvirti.

3 porcijoms reikės:

500 g konservuotų avinžirnių
400 g konservuotų trintų pomidorų (be odelių ir sėklyčių)
600 ml karšto vandens
1 vidutinio dydžio svogūnas
3 didelės česnako skiltelės
1 valg. š. migdolų
1 arb. š. miltų
1 kubelis vištienos sultinio
2 valg. š. susmulkintų šviežių petražolių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos
3 kietai virtų kiaušinių

Gaminimas:

Karštame vandenyje ištirpdome sultinio kubelį, paliekame atvėsti.

Migdolus pakepiname sausoje keptuvėje, kol apskrunda, po to susmulkiname smulkintuvu, arba sugrūdame naudodami grūstuvą, arba sudedame į maišelį ir sudaužome mėsos plaktuku. Atidedame į šalį.

Svogūną ir česnakus nulupame, supjaustome dideliais kubeliais.

Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame svogūną ir česnakus, kepiname ant vidutinės ugnies, kol apskrunda. Po to įdedame miltų, išmaišome, pakepiname 1 minutę. Supilame trintus pomidorus, išmaišome ir pakaitiname keletą minučių, kol pradeda burbuliuoti. Mišinį supilame į kokteilinę arba indą, kuriame blenderiuosite, supilame sultinį ir sutriname iki vientisos masės.

Į keptuvę supilame avinžirnius, padažą, sudedame susmulkintus migdolus, petražolę, išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies ~20-25 min. Pagardiname druska ir patiekiame. Ant troškinio viršaus uždedame po perpjautą perpus kiaušinį.

Skanaus!

Receptas ir nuotrauka iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com