10 porcijų reikės:
1 puokštelės kalendrų,
5 vnt. vidutinio dydžio baklažanų,
3 valg. šaukštų aliejaus,
3 svogūnų galvučių,
1 puokštelės bazilikų,
200 g gliaudytų graikinių riešutų,
1 aštriojo pipiro,
4 skiltelių česnako,
1 arbat. šaukštelio šafrano,
0,5 stiklinės granatų sulčių.
Gaminimas:
Riešutus sumaišykite su šafranu, smulkintu aštriuoju pipiru ir česnakais. Supilkite granatų sultis, 2 stiklines vandens ir 2 arbat. šaukštelius druskos.
Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir apkepinkite gilioje keptuvėje su 1 valg.šaukštu aliejaus apie 4 min. Supilkite riešutų padažą, pakaitinkite kol užvirs ir virkite 15 min.
Baklažanus nulupkite ir supjaustykite skridinėliais. Pabarstykite druska ir palikite 30 min. Nuplaukite, lengvai nuspauskite ir apkepinkite su 2 valg. šaukštais aliejaus po 3 min iš abiejų pusių. Žalumynus susmulkinkite. Paruoštus baklažanus apibarstykite žalumynais ir užpilkite verdančiu padažu. Palaukite, kol atvės. Prieš patiekiant apibarstykite granatų sėklomis.
Skanaus!