10 porcijų reikės:

1 puokštelės kalendrų,
5 vnt. vidutinio dydžio baklažanų,
3 valg. šaukštų aliejaus,
3 svogūnų galvučių,
1 puokštelės bazilikų,
200 g gliaudytų graikinių riešutų,
1 aštriojo pipiro,
4 skiltelių česnako,
1 arbat. šaukštelio šafrano,
0,5 stiklinės granatų sulčių.

Gaminimas:

Riešutus sumaišykite su šafranu, smulkintu aštriuoju pipiru ir česnakais. Supilkite granatų sultis, 2 stiklines vandens ir 2 arbat. šaukštelius druskos.

Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir apkepinkite gilioje keptuvėje su 1 valg.šaukštu aliejaus apie 4 min. Supilkite riešutų padažą, pakaitinkite kol užvirs ir virkite 15 min.

Baklažanus nulupkite ir supjaustykite skridinėliais. Pabarstykite druska ir palikite 30 min. Nuplaukite, lengvai nuspauskite ir apkepinkite su 2 valg. šaukštais aliejaus po 3 min iš abiejų pusių. Žalumynus susmulkinkite. Paruoštus baklažanus apibarstykite žalumynais ir užpilkite verdančiu padažu. Palaukite, kol atvės. Prieš patiekiant apibarstykite granatų sėklomis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją