Po namus pasklido malonus kepinio kvapas, visi tik sukluso, kas gi čia taip skaniai kvepia? Vietoje mėtų, jei turite, siūlau dėti šaltmėtes.

Malonus gaivumas - šio kekso varikliukas. Kepinys džiugina minkštumu ir drėgnumu.

Reikės:

400 g išvalytos/nuluptos cukinijos;
400 g miltų;
200 g cukraus;
125 g sviesto;
40 ml aliejaus;
1 citrina;
2 a. š. su kaupu kepimo miltelių;
3-4 v. š. susmulkintų mėtų lapelių;
žiupsnelis druskos.
2 kiaušinių.

Eiga:

Sviestą išlydome ir paliekame atvėsti. Kiaušinius suplakame su cukrumi ir druska, įmaišome aliejų bei sviestą. Sutarkuojame geltonąją citrinos žievelę ir įspaudžiame 3 v. š. sulčių, išmaišome.

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, nuspaudžiame skystį ir įmaišome į tešlą. Suberiame mėtas. Pabaigoje įmaišome persijotus miltus su kepimo milteliais.

Tešlą supilame į aliejumi išteptą kekso skardą. Kepame 190 laipsnių temperatūroje, apie 50 minučių.

Atvėsiname ir skanaujame.