Kiekvienas turi savo vaistų nuo pagirių: vieni prieš miegą išgeria vandens, kiti suvalgo bananą, kalio kiekiui atkurti, treti kažką pasikepa, kad patenkintų sūraus maisto poreikį, ar paprasčiausiai skuodžia į artimiausią greito maisto užkandinę taip greitai, kaip tik leidžia pagiringos kojos.
Deja, tačiau dažniausiai tokios priemonės nuo pagirių neapsaugo. Tampa akivaizdu, kad labai svarbu teisingai nuspręsti, ką dėti į savo organizmą praėjus kelioms valandoms po to, kai jis buvo išvakarėse apnuodytas.
Kokį patiekalą paruošti? Kas vėl man leis pasijusti žmogumi? Kas akimirksniu pagerins savijautą ir nereikalaus didelių pastangų? Tai dažniausi klausimai, kurie kankina pagirių kamuojamus žmones, kurie ryte apsiblausę pagaliau pasiekia šaldytuvą.
Būkite ramūs, „The Independent“ paklausė devynių gerbiamų virtuvės šefų, virėjų ir apie maistą rašančių tinklaraštininkų, ką turėtų pusryčiams pasigaminti pagirių kamuojami žmonės. Taigi, prašom.
Mačia, peruvinė pipirinė ir baltymai
Buvęs modelis ir televizijos laidas apie maistą vedanti Lorraine Pascale dalijasi savo patirtimi: „Mano pagrindinis vaistas nuo pagirių yra produktų derinys, kuriam atrasti man prireikė ilgų metų, tačiau ji man iš tikrųjų padeda. Sumaišykite šiek tiek Mačios žaliosios arbatos (angl. Matcha Green Tea), įberkite truputį peruvinės pipirinės miltelių (angl. Maca) ir šiek tiek baltymų miltelių. Tai iš tiesų mane pažadina ir įveikia pagirias!“
Žali tirštieji kokteiliai

Kaimiškai paruošti kiaušiniai

Baltymų blyneliai
Treneris Joe Wicksas pasakoja, kokios priemonės jam padeda įveikti pagirias: „Visada žmonėms sakau, kad galima kartais nuklysti, jeigu kitą dieną sugrįžti į doros kelią. Jeigu buvote kiek apsvaigę nuo alkoholio ir kankina pagirios, treniruotės ir teisinga mityba išvalys jūsų galvą ir leis pasijusti geriau. Tad aš tai ir darau, o po treniruotės apdovanoju save keliais skaniais baltymų blynais, kurie atrodo bjauriai, bet iš tikrųjų suteikia energijos mano kūnui, kad galėčiau grįžti į trasą!“
Sušiai

Angliški pusryčiai

Greiti ryžiai
Štai ką siūlo Londono restorano „Gunpowder“ įkūrėjas Harneetas Baweja: „Aš nuo pagirių gydausi ryžiais, kuriuos sumaišau su svogūnu, pomidoru, imbieru ir česnaku, pakepu viską su kiaušiniu ir bet kokiu likusiu maistu, kurį turiu šaldytuve. Tai greitas ir paprastas patiekalas. Ryžiai sugeria visą alkoholį“.
Kiaušiniai ir špinatai
Anna Hansen iš Londono restorano „The Modern Pantry“ pasakoja: „Aš griebiuosi virtų kiaušinių, „Yuzu hollandaise“ ir paprastai virtų špinatų, be to skrudintos duonos ir sviesto. Kaip galite iš to suprasti, man norisi riebaus maisto.
Kažkas man kažkada sakė, kad toksinams pašalinti organizmui reikia riebalų, tad kas aš tokia, kad ginčyčiausi!

Nekasdieniška košė
Benas Tishas iš „Salt Yard Group“ dalijasi savo patarimais: „Kai prieš kelerius metus dirbau viešbutyje, per pusryčius būdavo daug pagiringų. Tada paklausiausias buvo dubenėlis kreminės košės su rudojo cukraus briulė ir nemažu kiekiu viskio ant viršaus. Paskui suvalgai sočius škotiškus pusryčius su juodu ir baltu pudingu, ir bulvių skilindžiu!“