Reikės:
1 pakelis biskvitinių „prancūziškų“ pirštelių
1 kg uogų (mėlynių, žemuogių, braškių arba vyšnių). Šįkart naudojau mėlynes ir braškes.
250 gr. maskarponės sūrio;
400 gr. plakamosios grietinėlės;
250 gr. jogurto;
cukraus pudros pagal skonį;
1 pakelis želatinos (1 litrui skysčio);
1 pakelis vanilinio cukraus;
150 ml. espreso kavos;
1 pakelis citrinų želė.
Išbrinkiname želatiną kaip nurodyta instrukcijoje ant pakelio. Išardomos tortinės dugną išklojame biskvitiniais piršteliais ir sulaistome kava. Maskarponės sūrį išplakame su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, po truputi pilame grietinėlę ir plakame iki purios masės. Pabaigoje įplakame jogurtą ir ištirpintą želatiną.
Pusę braškių supjaustome per pusę ir sumaišome su maskarponės sūrio kremu, supilame mėlynes ir atsargiai išmaišome. Gautą masę sukrečiame ant sausainių. Išlyginame ir puošiame likusiomis uogomis.
Kai sustings ant viršaus užpilame ploną želė sluoksnį. Po poros valandų galima valgyti.
Už šį receptą dėkojame Alminai.