Šiandien vištieną marinavau garstyčių padaže, papildomai dėjau kajeno pipiro ir kepiau grilyje. Aštroka, bet taip pastaruoju metu ir mėgstu. Šis receptas tiks artėjančiam barbekiu sezonui.
Ingredientai:
10 vištienos šlaunelių be odelių;
3 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
1 valg. šaukšt. balzaminio acto;
1/4 arbat. šaukšt. druskos;
1/4 arbat. šaukšt. maltų pipirų.
Glajui reikės:
1 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
1 česnako skiltelė, trinta;
1/3 arbat. šaukšt. kajeno pipiro.
Gaminimo eiga
Giliame dubenyje sumaišome garstyčias, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus. Sudedame vištieną, gerai įmasažuojame padažą į mėsą, uždengiame ir paliekame marinuotis mažiausiai 1 valandai.
Paruošiame glajų, tiesiog sumaišome visus ingredientus. Jį tepsime ant vištienos prieš pat jai baigiant kepti.
Grilį įkaitiname iki 190 °C, groteles apipurškiame aliejumi. Dėliojame šlauneles ant grotelių ir kepame maždaug 20 minučių, kas 5 minutes vis jas apversdami.
Kepimo pabaigoje abi šlaunelių puses aptepame glajumi ir pakepam dar porą minučių.