Reikės:
šviežios silkės (nesūdytos)
ridikėlių
kaparėlių
varškės sūrio
džiovintos juodos duonos
aliejaus
druskos ir pipirų
Silkę „išfiliuokite“ – tiesiog išimkite kaulą, nulupkite odelę ir apibarstę druska ir juodaisiais pipirais, ant kepimo popieriaus orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių karščio, pakepėme 5 minutes.
Džiovintą juodą duoną sumalėm iki džiūvėsėlių (naudojome džiovintą biržų duoną Miltę), juos su šlakeliu alyvuogių aliejaus pakepinome keptuvėje (~2 minutes, pastoviai maišant), susipjaustėme griežinėliais ridikėlius ir pasiruošėme padažą iš smulkintų kaparėlių ir varškės sūrio (kaparėlius smulkiai sukapojome ir sumaišėme su varškės sūreliu philadelphia).
Iškeptą silkę atvėsinom ir supjaustėme nedideliai gabalėliais, ant kiekvieno gabalėlio išspaudėme kaparėlių kremo, tarpuose įdėjome ridikėlio griežinėlį ir šone užbėrėme juodos džiūvesėlių.