Penkioms porcijoms pagaminti (viena porcija – du nedideli iešmeliai) mums prireiks:

800 g kiaulienos sprandinės mėsos,
30 g druskos,
30 g raudonųjų pipirų,
0.5 l mineralinio vandens,
30 g maltos kalendros,
30 r raudonos maltos paprikos,
400 g svogūnų.

Supjaustome mėsą, vėliau ją smulkiname kubeliais. Sudedame mėsos gabaliukus į indą. Beriame druskos. Taip pat įberiame maltų raudonųjų pipirų ir maltų kalendros žirnelių, nes šašlykas be kalendros, pasak vyr. virėjo yra neįsivaizduojamas.

Įpilame gazuoto vandens, galima naudoti ir mineralinį vandenį. Viską maišome rankomis, kad visi prieskoniai įsigertų į mėsą. Šašlyko pagrindas, uzbekų kulinaro įsitikinimu, yra geras marinatas. Mažiausiai keturioms valandoms dedame indą su mėsa į šaldytuvą.

Po keturių valandų išimame šašlyką iš šaldytuvo. Veriame gabaliukus ant iešmų ir, jeigu užtenka kaitros, šašlyką kepame apie 10-12 min. Į lėkštutę su iškeptu šašlyku įdedame dar svogūnų ant kurių užberiame raudonos maltos paprikos.

Skanaus!