Reikia užmaišyti tešlą, jai imu apie 1 kg miltų, beriu juos į dubenį, įpilu 6 v.š. gero aliejaus, užverdu arbatinį su ~0,5 l vandens ir jam užvirus pilu ant miltų, permaišau šaukštu ir palaukiu, kol atvės. Tada minkau tešlą, ji turi tapti tąsia ir nebelimpančia prie rankų. Įpilu vandens ar miltų, jei trūksta.
Imuosi kočėlo, juo kočioju tešlą kuo ploniau, stikline išpjaunu vienodo dydžio skrituliukus. Lipdymui naudoju plastikinį aparačiuką, bet galima pasieti ir be jo, lipdant virtinius suspaudžiant kraštus. Svarbiausia įdėti ne per daug įdaro.
Virtus tiekiu su grietine, sviestu arba jų abiejų padažu.
Įdarui varškę galima dėti tiesiai iš pakelio, bet dar skaniau, kai varškė pertrinama su tryniu ir sumaišoma su norimais priedais. Proporcija – vienam pakeliui varškės – 1 trynys.
Galimi įdarai:
varškė su kapotais špinatais
varškė su kmynais
varškė su spirgučiais
varškė su kapotais mėtų lapeliais
varškė su razinom
varškė su šviežiom mėlynėm ar braškėm
varškė su bananu
Sūriam variantui į puodą su vandeniu beriu druskos, o padažui 1 porcijai išmaišau
2 a.š. grietinės
2 a.š. tirpinto sviesto
Saldžiam variantui į puodą su vandeniu nededu jokių prieskonių, bet į ta patį padažą beriu rudo arba vanilinio cukraus.
Patarimas – įdarui naudokite ne grūdėtą varškę.