Valgome tris kartus per dieną ir valgome taip, kad jaustumėmės laimingi. Pusryčiams soti košė, vakarienei lengvesnis maistelis (varškė su vaisiais ar sriubytė), bet pietūs mano dienoje privalo būti atitinkamai paminėti. Šis patiekalas puikiai tiks tiesiog švęsti pietus ir džiaugtis skaniu maistu.
Lėtai troškinta jautiena alaus padaže (keturiems)
1,2 kg jautienos
100 g vištienos kepenėlių
0,5 l - 1 l alaus
Maltos aitriosios paprikos
Kelių nedidelių cukinijų
3 skiltelių česnako
Juodųjų pipirų, druskos ir aliejaus
Nepaisant to, kad pagal Lieknųjų Gurmanų mitybą alaus negeriame, tačiau kas sakė, kad negalime jo valgyti? Pasirodo, kad valgomas jis yra gerokai skanesnis, ypatingai skanu su jautiena.
Asmeniškai labai mėgstu jautieną - nieko nėra geriau nei ant grotelių keptas antrekotas ar išpjova, bet su dabartiniu oru geriau dera lėtai troškinta jautiena. Toks mėsos paruošimas, nors ir trunka ilgokai, tačiau daug pastangų nereikalauja, o rezultatas... na reikia pasigaminti ir patys suprasite.
Jautieną, supjaustytą kubeliais, apkepame ant keptuvės, kol susiformuos rusva plutelė, ir sudedame į puodą troškinimui kartu su susmulkintu česnaku ir šlakeliu aliejaus. Česnakui apkepus, pilame alų (tiek, kad apsemtų) ir dedame vieną arbatinį šaukštelį (su kaupu) maltų aitriųjų paprikų. Paliekame troškintis ant mažos kaitros valandai su puse.
Praėjus šiam laikui, pradėkime ruošti cukiniją. Ją supjaustome išilgai ir dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus apkepti. Cukinijos keps apie 15 minučių. Norime, kad jos būtų minkštos. Kol cukinijos kepa, smulkiai supjaustome vištienos kepenėles ir sudedame jas į jautienos troškinį - galbūt tai skamba kiek neįprastai, bet padažui kepenėlės suteikia fantastišką skonį ir gomurį glostantį švelnumą.
Po 10 minučių troškinį nuimame nuo kaitros ir paliekama kelioms minutėms atvėsti. Į lėkštę dedame cukinijas, ant jų minkštą jautieną ir pagardiname puikiu alaus padažu.
Skanaus!
Martynas