4 porcijos
Ingredientai
500 g kietųjų kviečių makaronų
2 saujos mažų špinatų
2 saujos baziliko lapų
2 šaukštai saulėgrąžų sėklų
2 skiltelės česnako
50 g parmezano sūrio + 2 šaukštai
⅓ stiklinės alyvuogių aliejaus
6-7 pomidorų (šviežių arba džiovintų)
Druskos, pipirų
Paruošimas
Nuplaukite špinatus ir baziliko lapelius. Špinatus, baziliką, sūrį, česnaką, sėklas ir aliejų sudėkite į trintuvę ir sutrinkite iki glotnios masės. Jei masė vis dar labai tiršta, įpilkite šaukštą vandens iš puodo, kuriame verda makaronai ir vėl sutrinkite.
Paskaninkite druska ir pipirais. Supjaustykite pomidorus, „al dente“ (apie 8 min.) sūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Nupilkite vandenį, į puodą su makaronais sudėkite pagamintą pesto padažą ir pomidoriukus, sumaišykite ir patiekite lėkštėje, užbarstykite parmezano sūrio.
Skanaus!