2 porcijos

Produktai:

220 gramų moliūgų sėklų,
260 gramų saulėgrąžų sėklų,
1 svogūnas,
1 obuolys,
5 džiovinti abrikosai,
1 raudona paprika,
30 gramų džiovintų pomidorų,
5 gramai petražolių,
1 česnako skiltelė,
1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
Žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti:

Norint pasigaminti šį žaliavalgišką skanėstą, reikės džiovyklės ir aštuonių valandų kantrybės.

Džiovintus pomidorus valandą pamirkykite šaltame vandenyje. Iš paprikos išimkite sėkleles, nulupkite obuolį. Pomidorus, petražoles, česnakus, abrikosą smulkiai supjaustykite. Saulėgrąžas sumalkite su kavamale ar trintuvu į miltus.

Visus komponentus, išskyrus saulėgrąžų miltus ir pusės paprikos, sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir nulipdykite kotletus. Kotletus sudėkite į džiovyklę ir džiovinkite apie aštuonias valandas daugiausiai 46 laipsnių temperatūroje. Turi išeiti 12 nedidelių kotletų.

Su džiovinimu kotletų gamybai reikės 10 valandų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)