Reikės:
3 stiklinės miltų,
3 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
1 stiklinė šilto vandens.
Įdaras:
550 g triušienos faršo,
1 svogūnas,
3 šaukštai kefyro,
1 kiaušinis,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
Miltuose padarykite duobutę ir sudėkite 3 trynius. Su šakute vis pamaišydami įmaišykite miltų ir maišykite tol, kol kiaušiniai susigers į miltus. Kai tešla taps sausa, supilti vandenį ir pradėti minkyti tešlą rankomis. Tešla turi būti kietoka. Minkykite apie 20 min. ir suminkę leiskite pasiilsėti tešlai 30 min.
Kol tešla ilsisi, gaminame įdarą. Į faršą dedame smulkintą svogūną, prieskonius, kiaušinį ir kefyrą, reikia gerai suminkyti. Kefyras padės tešlai geriau sukibti.
Gaminame koldūnus. Tešlą iškočiojame 3 mm storio blyną stikline išspaudžiame rutuliukus. Su šaukšteliu dedame faršo masės į rutuliuko vidurį ir formuojame koldūnus.
Į vandenį beriame kelis nemaltus pipirus, druskos ir kelis lauro lapus. Kai vanduo užvirs, dedame koldūnus ir verdame 10 min. arba kol koldūnai išverda.