Taigi, šį kartą siūlau išsikepti pyragą iš cukinijų, tikrai labai gardų (receptas iš „Moters savaitgalis“ specialaus 2004 m. rugsėjo mėn. leidinio „Rudens gėrybės“).

Reikės:

3 kiaušinių
2,5 stiklinių cukraus (įdėjau tik 2 stiklines cukraus, bet man pyragas buvo per saldus, kitus kartus dėsiu tik pusę nurodytos normos)
1 stiklinės aliejaus
3 stiklinių tarkuotų cukinijų
1 arb. šaukštelio druskos (dėjau mažiau)
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio cinamono
2 arb. šaukštelių naminio vanilinio cukraus
3 stiklinių miltų
graikinių riešutų (arba 0,5 stiklinės kokoso drožlių) (riešutų nedėjau – nemėgstu, pyrago skonis dėl to, tikiuosi, nenukentėjo)

Gaminimas:

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir aliejumi. Sudėti cukinijas, kitus išvardytus produktus, pabaigoje – miltus ir riešutus. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. (kepiau apie 1 val., kol prie įkišto į pyragą medinio pagaliuko nelipo tešla).

Pyragas tikrai labai purus ir labaaai skanus!!!

Skanaus!