Užkepėlės – itin lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, kurį mėgsta ne tik suaugę, bet ir vaikai. Tad jei jūsų mažylis staiga praalko arba nori neeilinių pusryčių, pradžiuginkite jį labai skaniai kvepiančia ir gardžia užkepėle, kuri, pažadame, nepaliks abejingų!
Jums reikės:
• batono (riekelių skaičius priklauso nuo užkepėlių kiekio);
• 100 gramų sviesto;
• 5-7 rūgštesnių obuolių;
• 2-4 šaukštų cukraus;
• cinamono (pagal skonį).
Batoną supjaustykite riekelėmis ir aptepkite sviestu. Obuolius nulupkite, sutarkuokite per burokinę tarką, gerai sumaišykite su cukrumi bei cinamonu ir apdėkite gauta mase kiekvieną batono riekelę.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir užkepėles kepkite tol, kol jos dailiai apskrus. Rekomenduojama valgyti šiltas.
SKANAUS!
Daugiau informacijos - rugpjūčio mėnesio žurnalo MIESTE numeryje.