Jums reikės:
250 g krevečių
100 g įvairių salotų lapų
1 avokado
3 šaukštų citrinų sulčių
100 ml natūralaus jogurto
1/2 šaukštelio cukraus
2 šaukštelių saldžių garstyčių
pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų
Paruošimas:
1. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite nedideliais gabalėliais.
2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kaulą. Minkštimą supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite šaukšteliu citrinų sulčių.
3. Paruoškite padažą: jogurtas sumaišomas su cukrumi, druska, saldžiomis garstyčiomis ir likusiomis citrinų sultimis.
4. Į vieną indą supilkite virtas krevetes, suplėšytus salotų lapus ir smulkintą avokadą. Viską pagardinkite pipirais ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite į salotinę. Padažas patiekiamas atskirai.
Skanaus!