Ingredientai (3-4 porcijoms):
3-4 marinuotos silkės filė
4 nedideli virti burokėliai
150 g salotų lapų
4 virtos bulvės
2 svogūnai
4 v.š. garstyčių
5 v.š. aliejaus
1 v.š. citrinos sulčių
svogūnų laiškai
petražolės
druska ir pipirai
Gaminimas:
Dubenėlyje gerai išmaišome garstyčias, aliejų, citrinos sultis ir žiupsnelį druskos bei pipirų. Maišome, kol padažo masė tampa vientisa.
Bulves ir burokėlius supjaustome griežinėliais.
Į lėkštę sudedame nuplautus salotų lapus. Dedame bulves ir burokėlius. Silkės filė supjaustome gabaliukais ir sudedame ant daržovių lėkštėje. Užpilame paruoštu padažu.
Svogūną supjaustome plonais griežinėliais ir beriame ant silkės. Ant paruoštų salotų barstome smulkintus svogūnų laiškus bei petražoles.
Skanaus!
Mėgstate gaminti? Atsiųskite mums savo receptą!