Tuo mano sąrašas ir baigėsi. Na dar šaltibarščiai… Vis tiek skurdus sąrašas, bet duodu sau pažadą, kad šiais metais savo valgiaraštį papildysiu sriubomis.

Reikės:

120 g perlinių kruopų;
120 g skaldytų žirnių;
1 didelės bulvės;
1 morkos;
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
prieskonių (druska, persiladas, sriubų prieskoniai ir t.t.).

Eiga:

Į dubenį suberiame žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms.

Išbrinkus kruopoms dedame puodą su vandeniu (naudojau 2 litrus) ant ugnies, suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės. Virimo eigoje sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius.

Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto ir daržovių. Kepame, kol šios suminkštės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame!