Ingredientai, reikalingi paruošti 10 austrių:
Alyvuogių aliejus
1 svogūnas (šalotas)
3 skiltelės česnako
150 ml sauso baltojo vyno
100 g špinatų
50 g sviesto
100 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
Pelėsinis sūris (pagardinimui)
5 šaukštai (su kaupu) džiūvėsėlių
20 g šviežių petražolių
20 g šviežių česnakų stiebų
5 šaukštai smulkinto itališko parmezano sūrio
Citrina ir stambi druska (1 kg.)
Gaminimas
Atidarykite austrės kiautą, atidžiai pašalinkite visas kiauto skeveldras. Atkabinkite austrę nuo kiauto, bet neišimkite. Vienoje kiauto puselėje austrė keps, antrąją kiauto dalį išmeskite.
Visą skardos dugną padenkite druska ir ant jos gražiai išdėliokite atidarytas austres.
Padažo gaminimas. Keptuvę pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir joje lengvai apkepkite (kol suminkštės) smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką. Po to sudėkite špinatus ir sviestą. Po kelių minučių supilkite grietinėlę ir pakepkite, kol masė sutirštės.
Ant kiekvienos austrės užpilkite šiek tiek špinatų padažo ir uždėkite nedidelį gabaliuką pelėsinio sūrio.
Į smulkintuvą (blenderį) supilkite džiūvėsėlius, sudėkite petražoles, česnaką, parmezano sūrį ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumalę turėsite žalius miltelius. Šiais milteliais lengvai apibarstykite įdarytų austrių paviršių.
Tokiu būdu užkeptomis austrėmis reikėtų mėgautis, kol jos dar šiltos. Negaiškite, atraskite naujus skonius.
Skanaus!