Reikės
(dviems ketvirčiams):
• stiklinės citrinų sulčių,
• ¾ stiklinės alyvuogių aliejaus,
• ¼ stiklinės sutrinto česnako,
• 2 šaukštelių džiovinto smulkinto čili pipiro,
• 2 šaukštų džiovinto raudonėlio,
• po šaukštelį kmynų, kumyno ir druskos.
Geriausia marinuoti 4 val., galima palikti ir nakčiai.
Vištienos krūtinėlės su kalendra
Reikės:
• (dviejų krūtinėlių, perpjautų pusiau)
• ¼ stiklinės citrinų sulčių,
• ½ stiklinės susmulkintos kalendros,
• 6 skiltelių susmulkinto česnako,
• šaukšto medaus,
• šaukšto druskos,
• ¼ šaukštelio pipirų.
Marinuoti mėsą geriausiai 30 min., galima - iki 12 val.
Vyne marinuoti viščiukai
Reikės:
(dviems nedideliems viščiukams)
• butelio sauso vyno,
• kelių nedidelių galvyčių raudonųjų svogūnų (susmulkintų),
• ryšelio susmulkinto peletrūno,
• ¼ stiklinės druskos,
• 2 šaukštų cukraus.
Maišyti visus ingredientus, kol ištirps druska ir cukrus. Į dvi dalis padalintus viščiukus marinuoti parą.