Pagal šį receptą žuvis paruošiama greitai ir nesudėtingai. Galite naudoti bet kokią mėgstamą baltą žuvį.
Skanaus!
4 porcijoms reikės:
1 kg šviežios arba šaldytos mėgstamos baltos žuvies file (aš naudojau plekšnę)
400 ml kokosų pieno
1 raudonos paprikos
1/2 geltonos paprikos
2 vidutinio dydžio pomidorai
1 vidutinio dydžio svogūnas
2 arb. š. kukurūzų krakmolo
2 saujos sumulkintos šviežios petražolės
2 valg. š. alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus
Žuvies marinatas:
1 laimo sultys (arba pusės geltonos citrinos)
1 apelsino sultys
3 česnako skiltelės
0,5 arb. š. malto kumino
1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
0,5 arb. š. maltos kalendros
0,5 arb. š. druskos
Gaminimas:
Jei naudosite šaldytą žuvies file, tuomet palikite ją atitirpti šaldytuve ir prieš ruošiant nuplaukite, bei nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.
Viename inde sumaišome sutrintą česnaką, ir likusius marinato ingredientus. Sudedame žuvies file, uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 h.
Paprikas, pomidorus ir svogūną supjaustome mažais kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame susmulkintas paprikas, pomidorus ir svogūną. Kepiname ~10 min ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami.
Krakmolą ištirpiname 5 valg. š. kokosų pieno, po to šį mišinį sumaišome su likusiu kokosų pienu ir supilame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome, ir troškiname ~5-8 min, kol padažas sutirštėja. Tada į padažą supilame žuvies marinatą, išmaišome, jei reikia įdedame papildomai druskos ir sudedame žuvies file. Žuvį troškiname ~20 min, kol suminkštėja. Jei gabalėliai storesni, patroškinkite kiek ilgiau.
Patiekiame su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Receptas ir nuotrauka iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com