Patiekalas paruošiamas labai nesunkiai, taigi ir išvedžiojimų kokių nebus. Gaminame: reikės pusantro kilogramo neriebių kiaulienos šonkauliukų. Marinatui imame tris šaukštus tamsios sojos, du šaukštus paprastos sojos, šaukštą žuvies padažo (fish sauce), porą šaukštų šviežio liepų medaus, tris česnako skilteles, porą šaukštų fermentuotų sojų padažo „Hoisin sauce”. Marinatą užpilame ant šonkauliukų ir statome į šaldytuvą trims – keturioms valandoms.
Išmarinuotus šonkauliukus dedame ant folija išklotos skardos ir šauname į 175 laipsnių orkaitę 45 minutėms. Apverčiame ir kepame dar 45 minutes. Visą kepimo laiką, kas 20min patepame šonkauliukus vandens ir medaus mišiniu (šaukštas medaus, 5 šaukštai vandens).
Pateikiame su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Valgome, čepsime ir švenčiame!
Tado Ustinavičiaus, kulinarinius stebuklus kuriančio įprasto daugiaaukščio įprastoje virtuvėje, maisto gaminimo kroniką galite rasti jo tinklapyje.