Reikės:

  • 1 kg stintų
  • 2 morkų
  • 2 svogūnų
  • 1 paprikos
  • 5 česnako skiltelių
  • 500 ml tiršto pomidorų padažo
  • 1 šaukšto druskos
  • juodųjų pipirų
  • kvapiųjų pipirų
  • lauro lapelio
  • 1 šaukšto vyno acto
  • 1 čili pipiriuko

Stintas nuplaukite, išdarinėkite ir pabarstykite druska bei pipirais. Tada pavoliokite miltuose ir iškepkite gerai įkaitintame aliejuje. Sudėkite į gilų ir platų dubenį vienu sluoksniu.

Išvirkite marinatą: 1 l vandens dėkite 1 šaukštą druskos, kelis juodųjų pipirų žirnelius, 1 kvapųjį pipirą, į lauro lapelį, 1 šaukštą vyno acto, 1 čili pipiriuką. Atšaldykite.

Atskirai pakepinkite susmulkintus svogūnus, morkas bei papriką. Sudėkite ant stintų, ant viršaus išspauskite česnaką, suberkite susmulkintus krapus ir sukrėskite pomidorų padažą. Užpilkite atšaldytu marinatu ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Jeigu stintų turite daugiau, galite sluoksniuoti ir ant viršaus, svarbu laikytis visos eilės tvarkos.

Skanaus!