Reikės:
- 1 kg stintų
- 2 morkų
- 2 svogūnų
- 1 paprikos
- 5 česnako skiltelių
- 500 ml tiršto pomidorų padažo
- 1 šaukšto druskos
- juodųjų pipirų
- kvapiųjų pipirų
- lauro lapelio
- 1 šaukšto vyno acto
- 1 čili pipiriuko
Stintas nuplaukite, išdarinėkite ir pabarstykite druska bei pipirais. Tada pavoliokite miltuose ir iškepkite gerai įkaitintame aliejuje. Sudėkite į gilų ir platų dubenį vienu sluoksniu.
Išvirkite marinatą: 1 l vandens dėkite 1 šaukštą druskos, kelis juodųjų pipirų žirnelius, 1 kvapųjį pipirą, į lauro lapelį, 1 šaukštą vyno acto, 1 čili pipiriuką. Atšaldykite.
Atskirai pakepinkite susmulkintus svogūnus, morkas bei papriką. Sudėkite ant stintų, ant viršaus išspauskite česnaką, suberkite susmulkintus krapus ir sukrėskite pomidorų padažą. Užpilkite atšaldytu marinatu ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Jeigu stintų turite daugiau, galite sluoksniuoti ir ant viršaus, svarbu laikytis visos eilės tvarkos.
Skanaus!