„Šį receptą pirmą kartą sužinojau viešėdama Švedijoje. Pasirodo skandinavai labiausiai mėgsta saldžiarūgštį silkės skonį“, – įspūdžiais dalijosi moteris.

Reikės:

  • 1 silkės filė;
  • 3 šauktų cukraus;
  • 3 šauktų acto;
  • 1 svogūno (pasirinktinai baltąjį ar raudonąjį);
  • 1 apelsino;
  • pipirų;
  • cinamono;
  • 1 šaukšto grūdėtų garstyčių;
  • 100 ml vandens.


Gaminimas:

1. Silkę supjaustyti gabalėliais ir apibarstyti cinamonu.
2. Vandenį išmaišyti su cukrumi, kol šis ištirps. Tuomet įpilti acto bei pusės apelsino sulčių.
3. Supjaustyti likusią apelsino dalį pusžiedžiais, o svogūną – vidurinio storio griežinėliais.
4. Į paruoštą stiklainį sluoksniuoti: silkę, apelsinus, svogūnus, garstyčias. Laikyti šaldytuve mažiausiai parą.