„Šį receptą pirmą kartą sužinojau viešėdama Švedijoje. Pasirodo skandinavai labiausiai mėgsta saldžiarūgštį silkės skonį“, – įspūdžiais dalijosi moteris.
Reikės:
- 1 silkės filė;
- 3 šauktų cukraus;
- 3 šauktų acto;
- 1 svogūno (pasirinktinai baltąjį ar raudonąjį);
- 1 apelsino;
- pipirų;
- cinamono;
- 1 šaukšto grūdėtų garstyčių;
- 100 ml vandens.
Gaminimas:
1. Silkę supjaustyti gabalėliais ir apibarstyti cinamonu.
2. Vandenį išmaišyti su cukrumi, kol šis ištirps. Tuomet įpilti acto bei pusės apelsino sulčių.
3. Supjaustyti likusią apelsino dalį pusžiedžiais, o svogūną – vidurinio storio griežinėliais.
4. Į paruoštą stiklainį sluoksniuoti: silkę, apelsinus, svogūnus, garstyčias. Laikyti šaldytuve mažiausiai parą.