Skatina žmones išbandyti augalinę mėsą

Augalinės mėsos produktai, iš kurių žinomiausi yra „Beyond Meat“ ir „Impossible Foods“, yra skirti ne tik vegetarams ir veganams, bet ir tradicinės mėsos valgytojams. Teigiama, kad jų skonis ir konsistencija beveik nesiskiria nuo tikros mėsos, o juos gaminant aplinkosaugos sąnaudos yra žymiai mažesnės, rašo arstechnika.com.

Jei šios naujoviškos mėsos alternatyvos gali patenkinti didelę dalį mūsų mėsos poreikio ir jei jos iš tiesų yra tokios ekologiškos ir tvarios, kaip teigiama, tai gali būti puikus būdas mėsėdžiams sumažinti savo mėsos valgymo poveikį aplinkai neatsisakant mėgstamų patiekalų.

„Žmonės jau seniai kalba apie gyvulininkystės žalą, tačiau vegetarų ir veganų procentas vis dar išlieka mažas“, – sako tarptautinės, ne pelno siekiančios organizacijos „Good Food Institute“, remiančios alternatyvų mėsai kūrimą, mokslininkas Elliotas Swartzas. „Užuot verčiant žmones keisti savo įpročius, veiksmingiau būtų pakeisti jų mitybos racioną alternatyviais produktais.“

Augalinės ir dirbtinės mėsos kūrimas

Augalinės mėsos gaminimo tikslas – pagerinti šiuos niūrius aplinkosaugos rodiklius. Pavyzdžiui, Stanfordo universiteto biochemikas Patas Brownas įkūrė įmonę „Impossible Foods“ po to, kai savęs paklausė, kokiu vienu žingsniu jis galėtų padaryti didžiausią poveikį aplinkai. Jo atsakymas: „Atsisakyti mėsos ir surasti jai alternatyvą“.