Tiramisu – vienas tų desertų, kuriam apibūdinti sunku rasti tinkamus žodžius: skanus ir lengvas, o svarbiausia – greitai pagaminamas, kai norisi ko nors saldaus prie kavos ar arbatos.

Nors B. Vaškovič pasakoja, kad kelionė į desertų gamybą prasidėjo visiškai netikėtai – šis verslas puikiai klesti. Užsakymų netrūksta, o susidomėjusių išbandyti rekomenduojamus receptus apstu.

Susiję straipsniai

Anot pašnekovės, viskas prasidėjo nuo noro išmokti fotografuoti įvairius gaminius, kad šie būtų patrauklūs ir perkami: „Tai buvo kaip hobis, prasidėjęs nuo fotografijos psichologijos“.

Prisiminimams užplūdus, Barbara pasakoja, kad fotografuodama įvairius gaminius nusprendė išmokti gaminti macarons sausainius, kurie pakerėjo savo grožiu ir skoniu.
FOTO: Asm. albumas

„Turėjau tikslą išmokti gaminti macarons. Aišku, kad iš pirmo karto, po pirmų mokymų nieko nesigavo. Ir po 10-ies mokymų nieko nesigavo. Praėjau daugybę mokymų, kol jie pagaliau pavyko. Taip ir užsikabinau gaminti desertus. Žodžiu, kūryba ir menas!“ – pasakoja verslininkė.

Pamažu desertų įvairovė vis didėjo: atsirado ir klasikinis tiramisu receptas, kuriuo prie kavos pasilepinti mėgsta visa šeima, o idėja pakeisti šio pyrago receptūrą gimė atėjus šiltajam sezonui.

„Kadangi dabar yra uogų meta, gimė braškinis tiramisu – norėjau išnaudoti uogų sezoną!“, – tikina Barbara.

Socialiniuose tinkluose pasidalytas braškinio tiramisu receptas taip greitai išpopuliarėjo, kad žmonės masiškai pradėjo dalytis savo bandymais jį pagaminti, o komentaruose netrūko teigiamų atsiliepimų: „Tiesiog nuostabus“, „šios vasaros TOP desertas“, „Labai puikus, jau ragavom!“.
FOTO: Asm. albumas

Jau 7-erius metus šis šeimyninis verslas stebina ne tik išskirtine desertų pasiūla, bet ir kviečia išbandyti receptus, kuriais dalijasi savo Instagram paskyroje. Vienas jų – braškinis tiramisu. Jį skanauti tinka tiek su kava, tiek arbata.

Braškinis tiramisu, kuris jus pakerės
FOTO: Asm. albumas

Verdame uogienę. Jai reikės:

1 kg braškių;
200 g cukraus.

* Braškes su cukrumi užvirinti. Sutrinti.

Gaminame kremą. Jam reikės:

350 g grietinėlės, ne mažiau kaip 32 proc.;
300 g maskarponės;
50 g cukraus pudros.

* Grietinėlę plakame iki lengvos konsistencijos. Dedame maskarponę į išplaktą grietinėlę ir trumpai (vos pora apsukų) plakame kartu iki standžios tirštos konsistencijos. Dedame cukraus pudrą. Išmaišome.

Gaminame tortą. Jam reikės:

1–2 damų pirštelių pakuočių.

* O dabar – magiškas procesas: ant indo dugno dedame kelis šaukštus uogienės ir paskirstome.

*Damų pirštelius mirkome į atskirame inde esančią uogienę ir perdedame į torto indą.

* Ant viršaus dedame 3-4 šaukštus uogienės. Tada uždedame kremo sluoksnį, išlyginame.

* Vėl pakartojame sluoksnius: damų piršteliai, uogienė, kremas.

* Liko tik papuošti ir sulaukti kol tiramisu stabilizuosis šaldytuve – apie 3-4 val.

Skanaus!

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Video
00:00
00:00
00:00
 
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)
Rekomenduojame
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės