Tiramisu – vienas tų desertų, kuriam apibūdinti sunku rasti tinkamus žodžius: skanus ir lengvas, o svarbiausia – greitai pagaminamas, kai norisi ko nors saldaus prie kavos ar arbatos.
Nors B. Vaškovič pasakoja, kad kelionė į desertų gamybą prasidėjo visiškai netikėtai – šis verslas puikiai klesti. Užsakymų netrūksta, o susidomėjusių išbandyti rekomenduojamus receptus apstu.
Anot pašnekovės, viskas prasidėjo nuo noro išmokti fotografuoti įvairius gaminius, kad šie būtų patrauklūs ir perkami: „Tai buvo kaip hobis, prasidėjęs nuo fotografijos psichologijos“.
„Turėjau tikslą išmokti gaminti macarons. Aišku, kad iš pirmo karto, po pirmų mokymų nieko nesigavo. Ir po 10-ies mokymų nieko nesigavo. Praėjau daugybę mokymų, kol jie pagaliau pavyko. Taip ir užsikabinau gaminti desertus. Žodžiu, kūryba ir menas!“ – pasakoja verslininkė.
Pamažu desertų įvairovė vis didėjo: atsirado ir klasikinis tiramisu receptas, kuriuo prie kavos pasilepinti mėgsta visa šeima, o idėja pakeisti šio pyrago receptūrą gimė atėjus šiltajam sezonui.
„Kadangi dabar yra uogų meta, gimė braškinis tiramisu – norėjau išnaudoti uogų sezoną!“, – tikina Barbara.
Jau 7-erius metus šis šeimyninis verslas stebina ne tik išskirtine desertų pasiūla, bet ir kviečia išbandyti receptus, kuriais dalijasi savo Instagram paskyroje. Vienas jų – braškinis tiramisu. Jį skanauti tinka tiek su kava, tiek arbata.
Verdame uogienę. Jai reikės:
1 kg braškių;
200 g cukraus.
* Braškes su cukrumi užvirinti. Sutrinti.
Gaminame kremą. Jam reikės:
350 g grietinėlės, ne mažiau kaip 32 proc.;
300 g maskarponės;
50 g cukraus pudros.
* Grietinėlę plakame iki lengvos konsistencijos. Dedame maskarponę į išplaktą grietinėlę ir trumpai (vos pora apsukų) plakame kartu iki standžios tirštos konsistencijos. Dedame cukraus pudrą. Išmaišome.
Gaminame tortą. Jam reikės:
1–2 damų pirštelių pakuočių.
* O dabar – magiškas procesas: ant indo dugno dedame kelis šaukštus uogienės ir paskirstome.
*Damų pirštelius mirkome į atskirame inde esančią uogienę ir perdedame į torto indą.
* Ant viršaus dedame 3-4 šaukštus uogienės. Tada uždedame kremo sluoksnį, išlyginame.
* Vėl pakartojame sluoksnius: damų piršteliai, uogienė, kremas.
* Liko tik papuošti ir sulaukti kol tiramisu stabilizuosis šaldytuve – apie 3-4 val.
Skanaus!