Reikės:
Apie 450 g bulvių (nevirtų)
Skardinė tuno konservų ~195 g
2 kiaušinių
Pipirų
Druskos
Krapų
Padažui:
3-4 šaukštų graikiško jogurto ar grietinės
Skiltelės česnako
Druskos
Pipirų
Krapų
Kaip gaminti:
* Nulupu ir nuplaunu bulves. Sutarkuoju burokine tarka į dubenį.
* Atidarau tuno konservų savose sultyse (tinka ir aliejuje) skardinę ir nupilu skystį. Žuvį (be skysčio) verčiu į dubenį su sutarkuotomis bulvėmis.
* 2 kiaušinius įmušu į bendrą dubenį prie bulvių ir tuno. Beriu druskos, pipirų, šaukštelį smulkintų šviežių krapų. Viską gerai sumaišau šaukštu – bulvinių blynų tešla paruošta!
* Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus. Dedu kelis šaukštus pasiruoštos bulvių-tuno masės į keptuvę – formuoju didesnius, platesnius blynus. Galima blynelius kepti ir mažesnius, bet man norėjosi didesnių. Kepu blynus ant vidutinės ugnies apie 4 min. vieną pusę. Apkepusius blynelius apverčiu ir dar kepu apie 3 min. ant vidutinės ugnies.
* Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Iš pasiruoštos masės iškepiau 6 didelius blynus.
* Prie blynų labai tiko česnakinis jogurto padažas. Į dubenėlį dedu 3–4 šaukštus graikiško jogurto (galima naudoti grietinę). Įspaudžiu didesnę skiltelę česnako, beriu pipirų, druskos ir šaukštelį šviežių (šaldytų) krapų. Sumaišau – padažas paruoštas!
* Kelis blynus dedu sau į lėkštę, prie blynų – gerą šaukštą padažo ir ragauju. Traškus, sultingas blynas su aštrumo pridedančiu česnakiniu padažu –taip gardu, net sunku apsakyti. Pasigaminkite, paragaukite ir įsitikinsite!
https://www.youtube.com/watch?v=LXuBADf_6bw
Skanaus.