Įkvėps ieškoti naujų skonių
„Prie taupymo iššūkio prisijungiau nedvejodama, nes visada tikėjau, kad ne tik gardūs, bet ir sveikatai palankūs pietūs dviems asmenims gali tilpti į 5 eurų biudžetą. Tiesa, pirmojo gaminimo rezultatas mane maloniai nudžiugino – pavyko ne tik sutaupyti, bet ir pasigaminti šį sezoną puikiai atspindinį patiekalą. Manau, kad visiems svarbu valgyti kokybišką maistą už prieinamą kainą, todėl kviečiu apsipirkti protingai ir namuose išbandyti naujus receptus, kuriais dalinsiuosi net du kartus per mėnesį“, – kviečia Kotryna Remeikaitė.
Įkvėpimo receptams mergina semiasi iš įvairių pasaulio šefų, sekdama jų paskyras socialiniuose tinkluose, taip pat lankydamasi restoranuose ir juose užsisakydama dar neragautus patiekalus bei pati eksperimentuodama namų virtuvėje. Ji išbando įvairių kultūrų virtuves – Indijos, Japonijos, Tailando ar Viduržemio jūros regiono.
Kotrynos virtuvėje visada galima rasti sausų ankštinių daržovių: įvairių rūšių ir spalvų pupų, lęšių, avinžirnių. Tinklaraštininkė stengiasi turėti ir vieną kitą skardinę šių konservuotų produktų, kad prireikus galėtų greitai panaudoti. Ji visada stengiasi rinktis kuo įvairesnį ir sezoniškesnį maistą, nes tuomet jiems pagaminti galima naudoti vietoje užaugintus ingredientus.
Sutaupyti padeda keli pagrindiniai dalykai
Tinklaraštininkė įsitikinusi, kad vadovaujantis keletu pagrindinių taisyklių, sutaupyti nesunkiai pavyks kiekvienam. Anot jos, vienas geriausių būdų išleisti mažiau – gaminti maistą namuose. Norintiems neišlaidauti mergina taip pat pataria rinktis sezoninius produktus.
„Pavasarį, kaip niekada, parduotuvių lentynose gausu skirtingų žalumynų ir įvairių daržovių, todėl jas tikrai verta įtraukti į mitybos racioną, – sako K. Remeikaitė ir priduria, kad sutaupyti jai taip pat padeda maisto planavimas. – Į parduotuvę visuomet keliauju su pirkinių sąrašu. Iš anksto susiplanuoju savaitės meniu ir mėgstu pasitikrinti, kam tą savaitę taikomos akcijos. Tokiu būdu išleidžiu mažiau, tačiau įsigyju tik reikalingus ir kokybiškus produktus.“
„Sutaupyti man padeda ir lojalumo programos, suteikiančios asmeninius pasiūlymus, papildomas nuolaidas arba kaupimą nuo išleistos sumos. Be to, siūlau nepamiršti, kad į parduotuvę vertėtų atsinešti ir nuosavą pirkinių maišelį. Taip sutaupysite ne tik savo, bet ir poveikio aplinkai sąskaita“, – primena tinklaraštininkė.
Kviečiame išbandyti pavasarišką Kotrynos Remeikaitės (@konorsskanaus) salotų su vištiena receptą.
Ingredientai (2 porcijoms): pakuotės vištienos vidinės filė, indelio graikiško jogurto, poros saujų salotų, saujos ridikėlių, 1 obuolio, 1 citrinos, 3 v. š. alyvuogių aliejaus, 1 a. š. džiovinto raudonėlio, 1 a. š. maltos paprikos, druskos ir pipirų pagal skonį, šviežių žolelių (kalendros ir mėtos) – pagal pasirinkimą.
Gaminimo eiga:
- Vištieną marinuojame su 2 v. š. graikiško jogurto ir prieskoniais.
- Pasiruošiame padažą – likusį jogurtą sumaišome su 2 v. š. aliejaus, pusės citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkintomis žolelėmis.
- Supjaustome salotas, ridikėlius, obuolį.
- Vištieną iškepame ant likusio aliejaus, kol ji gražiai apskrunda.
- Vištieną dedame ant salotų, pagardiname padažu ir patiekiame.
- Šips salotos puikiai tinka ir į pietų dėžutę, tik padažą rekomenduoju uždėti prieš pat valgant salotas.
- Štai ir viskas. Turime skanias, sočias ir maistingas salotas, kurių biudžetas neviršija 5 eurų. Skanaus!