Norėdama papasakoti, kokiu būdu vištienos kepenėlių paštetas su maskarponės sūriu buvo pripažintas išskirtiniu patiekalu, Z. Bružienė pradeda iš toliau.
„Pačiu pandemijos įkarščiu, kai buvo ištuštėję miestai, prekybos centrai, sporto salės, kai buvo užsidarę teatrai ir koncertai, kai užsivėrė sienos kelionių mėgėjams, patys socialiausi žmonės susikraustė į internetą ieškoti įvairiausių bendravimo galimybių.
Todėl nekeista, kad vos tik atšaukus karantino suvaržymus, grupė nusprendė susitikti gyvai. Zitai neteko girdėti, kad dar kurios nors socialinio tinklo grupės dalyviai būtų subėgę į pasimatymą.
Taigi, vieną gražų rugsėjo sekmadienį Babtyno dvare šurmuliavo jau ne virtualus, o tikras Kirvio koto turnyras. Kvepėjo kepamos mėsos, burbuliavo troškiniai, garavo sriubos, akis viliojo galybė užkandžių ir desertų. Dalyviai mėgavosi realiomis pažintimis, dalinosi patirtimi, vaišinosi vienas kito gardumynais, o pabaigoje rinko skaniausią turnyro patiekalą.
„Tiesą sakant, kiekvienas gaminys galėjo vadintis tuo titulu. Bet taip jau įvyko, kad skaniausiu buvo išrinktas mano gamintas paštetas su maskarpone, – pasakoja žemaitė. – Vištienos kepenėlių paštetą su maskarpone mėgstu ne tik už puikų švelnų skonį, nesudėtingą gaminimo procesą, bet ir už fantastiškus prisiminimus iš Kirvio Koto turnyro pirmojo pikniko, kuriame jis „padovanojo“ man nugalėtojo marškinėlius.“
Z. Bružienė dalijasi visus pakerėjusiu pašteto receptu ir kviečia visiems jį pasigaminti. Beje, toks patiekalas tikrai papuoštų artėjančių šv. Velykų stalą.
* 1 kg vištienos kepenėlių gerai numirkau vandenyje nuolat jį keisdama, kol kepenėlės taps gražios rausvos spalvos, o vanduo bus skaidrus.
* Baigdama pagal skonį beriu druskos ir pipiriukų. Nebūtinai, bet aš dar įpilu 20 gr brendžio ir porą minučių patroškinu, kad alkoholis išgaruotų.
* Norint dar galima pagardinti nedidele sauja 5 minutes baltame vyne pavirtomis razinomis. Tada sukrečiu į indelius, užpilu alyvuogių aliejumi ir pasmaginu čiobrelio šakele.