3–4 asm.
Reikės:
2 vidutinių morkų
1 vidutinio svogūno
2 kiaušinių
½ vidutinio baklažano
Žiupsnelio druskos
Keleto šaukštų saulėgrąžų aliejaus
½ vidutinio saldžiarūgščio obuolio
100–150 g mėgstamos silkės filė
4 šaukštų granatų sėklų
100–150 g virtų ir tarkuotų burokėlių
4 šaukštų majonezo „Premium“
Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio
Gaminimas:
* Morkas nuskuskite, nulupkite svogūną, supjaustykite kubeliais.
* Išvirkite kiaušinius (apie 10 min.). Nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
* Baklažaną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, ant jo berkite druskos. Po keleto minučių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
* Į keptuvę pilkite saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite, berkite morkas ir baklažaną, apkepinkite.
* Obuolį nulupkite ir supjaustykite kvadratėliais.
* Morkas ir baklažanus berkite ant rankšluosčio, kad panaikintumėte aliejaus perteklių.
* Silkę supjaustykite kubeliais ir berkite į dubenį kartu su obuoliu, svogūnu ir kiaušiniais.
* Taip pat berkite keptus baklažanus su morkomis, granatų sėklas, ketverių pipirų mišinio, dėkite burokėlius ir majonezo. Viską išmaišykite.
* Patiekite stiklinėje ir papuoškite granatų sėklomis.
PATARIMAI
* Jei mėgstate, galite įpjaustyti ir šviežio agurko.
* Labai skanu patiekti su nealkoholiniu obuolių sidru ir sėklų duona.
Receptu dalijasi VMG.