„Šventėms visada stengiuos pagaminti kažką įdomaus ir gardaus. Man patinka, kai patiekalai ne tik gardūs, bet ir puikiai atrodo patiekti ant stalo. Silkės vyniotinio recepto idėją prieš kelis metus užmačiau vienoje užsienio kanalo kulinarinėje laidoje. Idėja mane labai sužavėjo, todėl nuo to laiko šventėms visada gaminu silkės vyniotinį“, – pasakoja tinklaraštininkė.
O silkės vyniotino įdaras, pasak Audronės, gali būti įvairus.
„Tai gali būti lydytas sūrelis su įvairiomis daržovėmis – šis mūsų šeimoje labiausiai mėgstamas, su pikantiškomis salotomis, su burokėliais ir pan. Silkės vyniotinį esu gaminusi su daržovėmis ir persimonu, man šis derinys labai patiko, o vyrui – nelabai. Taigi, nebijokite improvizuoti ir atraskite savo skonį“, – pataria tinklaraštininkė.
Ir skuba pasidalyti vienu patarimu patiekiant silkės vyniotinį: jei norite, kad silkės vyniotinis gražiai pjaustytųsi, palaikykite jį valandėlę šaldiklyje!
Reikės: (2 vyniotiniams pagaminti):
190 g silkių filė be aliejaus – 2 vnt.,
100 g lydytų sūrelių – 2 vnt.,
marinuoto agurko,
raudonos paprikos,
virtos morkos,
svogūno laiškų,
pipirų ir druskos (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
1) Mažais kubeliais supjausčiau agurką, morką, papriką ir svogūno laiškus.
2) Lydytą sūrelį sumaigiau šakute (galite tarkuoti) ir sudėjau pjaustytas daržoves. Viską gerai išmaišiau, pagardinau prieskoniais ( įdaras paruoštas ).
* Ant darbastalio ar pjaustymo lentelės patiesiau maistinės plėvelės du sluoksnius.
* Ant maistinės plėvelės sudėjau silkės filė juosteles viena šalia kitos (dėjau 4 vnt., bet galite dėti ir 3 silkės filė juosteles ).
* Ant silkės, per visą plotą, užtepiau paruošto įdaro ir susukau į vyniotinį.
* Silkės vyniotinį palikau nakčiai sutvirtėti šaldytuve.
Patarimas:
Prieš pjaustant, silkės vyniotinį rekomenduoju valandą palaikyti šaldiklyje, tuomet vyniotinis bus tvirtesnis ir lengviau bus pjaustyti.
Skanaus.