Šis straipsnis portale Delfi publikuotas 2017-02-07.
Viename sostinės Vilniaus ir Liejyklos gatvių sankirtoje esančiame pastate kuris laikas vyksta intensyvūs įrengimo darbai, o pastabesni jau galėjo pamatyti ant namo sienos prikaltas nedideles raideles – „Džiaugsmas“. Tyliai, bet su neslepiamu jauduliu naujojo savo džiaugsmo atidarymo laukia ne kas kitas, o geriausiu Lietuvos šefu tituluotas Martynas Praškevičius.
Kuklindamasis jis prasitaria, kad atidarymo dieną neketina nutiesti raudonojo kilimo ir susikviesti būrio garsenybių, kurias čia pat vaikydamiesi gražiausių kadrų gaudytų fotožurnalistai. Tiesiog tyliai atvers duris ir lauks lankytojų, neabejingų naujam jo sumanymui.
Nors paskendęs darbuose, kurie, atrodo, niekada nesibaigs, M. Praškevičius sutinka mus įsileisti į dar viena pripažinta miestiečių vieta pretenduojantį tapti naują savo restoraną-bistro. „Ar ne per daug modernu? – vis klausia jis. – Nenorėčiau, kad taip pasirodytų.“