Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Ingredientai
Mėsa:
- 0,8 kg maltos kiaulienos
- 2 pjaustytų svogūnų
- 1,5 šaukštelio baziliko
- 3/4 šaukštelio pipirų
- 3/4 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
Bulvės:
- 4 kg bulvės (prieš tarkuojant)
- 0,5 kg virtų maltų bulvių
- Bulvių krakmolas iš tarkuotų bulvių
- 1,5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
Padažas:
- 0,25 kg kumpio gabaliukai
- 1 pjaustytas svogūnas
Vanduo:
- Vanduo
- 1,5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
Paruošimas
1. Pasodinkite bulves, užauginkite jas bei nuimkite derlių.
2. Padažui padaryti, sudėkite šoninę į keptuvę ir kepkite maždaug 10 minučių. Tada sudėkite pjaustytus svogūnus ir kepkite dar maždaug 2 minutes.
3. Kruopščiai sumaišykite mėsos ingredientus.
4. Kruopščiai sumaišykite visus bulvių tešlos ingredientus.
5. Atgnybkite tešlos ir paskleiskite ją delne. Įdėkite šiek tiek mėsos į vidurį, tada uždarykite cepeliną ir pavoliokite tarp delnų. Drėkinkite rankas vandeniu, kad tešla neliptų prie rankų. Taip pat sudrėkinkite skardą vandeniu, į kurią sudedate cepelinus.
6. Į verdantį vandenį įpilkite druskos ir krakmolo. Krakmolas yra neprivalomas, tačiau jis išlygina cepelinų paviršių. Įdėkite cepelinus į verdantį vandenį ir virkite juos maždaug 25-30 minučių arba kol jie išvirs.
7. Valgykite juos su paruoštu padažu, grietine ir tuo, kas jums patinka.
Skanaus!