Moteris pasakoja, kad nors vakarienei turėjo suplanavusi visai kitą patiekalą, kai vyras staiga užsimanė šnicelių. Rodė žmonai vieną po kito video receptus, kur gaminami šniceliai, kol galiausiai sužadino ir Augustės smalsumą.

„Nebegalėjau nusiraminti ir aš – turėjau pasigaminti šnicelių čia ir dabar!“ – juokiasi moteris, dažnai sulaukianti vyro idėjų, kokį maistą ruošti.

Na o šnicelis, kaip pastebi Augustė, yra tas patiekalas, kurį kiekvienas atsimena iš mokyklos valgyklos.

Ir tikina: patiekalas puikiai pavyko.

„Tai tobulas ir nostalgiją keliantis komforto maistas. Jis puikiai tinka norint kažkiek pasilepinti“, – sako tinklaraštininkė ir dalijasi receptu.

Nostalgiškieji šniceliai iš maltos mėsos

Reikės:

500 g kiaulienos faršo
1 nedidelio svogūno
1 kiaušinio
2 batono riekelių
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
džiūvėsėlių
aliejaus kepimui

Padažui:

50 g Sviesto
200 g grietinės
druskos, pipirų
džiovintų krapų

Gaminame:

* Faršą sumaišyti su kiaušiniu, pakepintu svogūnu, išmirkytu batonu, prieskoniais. Viską gerai išmaišyti.

* Iš faršo formuoti plonus šniceliukus ir juos gerai apvolioti džiūvėsėliuose.

* Kepti keptuvėje ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus.

* Padažui puode išlydyti sviestą, įmaišyti grietinę ir prieskonius. Pakaitinti truputį ant labai silpnos kaitros – kad nesutrauktų grietinės.

* Patiekti geriausia su bulvių koše ir mėgiamomis salotomis. Šį kartą nostalgiškų prisiminimų vedama Augustė pagamino ir burokėlių bei marinuotų agurkėlių salotų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)