Moteris pasakoja, kad nors vakarienei turėjo suplanavusi visai kitą patiekalą, kai vyras staiga užsimanė šnicelių. Rodė žmonai vieną po kito video receptus, kur gaminami šniceliai, kol galiausiai sužadino ir Augustės smalsumą.
„Nebegalėjau nusiraminti ir aš – turėjau pasigaminti šnicelių čia ir dabar!“ – juokiasi moteris, dažnai sulaukianti vyro idėjų, kokį maistą ruošti.
Na o šnicelis, kaip pastebi Augustė, yra tas patiekalas, kurį kiekvienas atsimena iš mokyklos valgyklos.
Ir tikina: patiekalas puikiai pavyko.
„Tai tobulas ir nostalgiją keliantis komforto maistas. Jis puikiai tinka norint kažkiek pasilepinti“, – sako tinklaraštininkė ir dalijasi receptu.
Reikės:
500 g kiaulienos faršo
1 nedidelio svogūno
1 kiaušinio
2 batono riekelių
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
džiūvėsėlių
aliejaus kepimui
Padažui:
50 g Sviesto
200 g grietinės
druskos, pipirų
džiovintų krapų
Gaminame:
* Faršą sumaišyti su kiaušiniu, pakepintu svogūnu, išmirkytu batonu, prieskoniais. Viską gerai išmaišyti.
* Iš faršo formuoti plonus šniceliukus ir juos gerai apvolioti džiūvėsėliuose.
* Kepti keptuvėje ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus.
* Padažui puode išlydyti sviestą, įmaišyti grietinę ir prieskonius. Pakaitinti truputį ant labai silpnos kaitros – kad nesutrauktų grietinės.
* Patiekti geriausia su bulvių koše ir mėgiamomis salotomis. Šį kartą nostalgiškų prisiminimų vedama Augustė pagamino ir burokėlių bei marinuotų agurkėlių salotų.
Skanaus!