Šį kartą fotoreportažas apie tai, kaip lengvai ir paprastai pasigaminti naminę užtepėlę iš šaldyto kefyro.
Štai miške gyvenanti Dovilė Lisauskienė pasidalijo metodu, kaip itin lengvai pasigaminti kefyro užtepėlę, kuriai nereikia jokių sudėtingų pastangų ir tiks bet kurios rūšies bei bet kokio riebumo kefyras.
Paruošimas
Kefyrą įdedame į šaldiklį, geriausia jį palikti per naktį, nes tada bus pilnai sušalęs ir puikios konsistencijos.
Kitą rytą kefyrą išimame iš pakuotės, suvyniojame į marlę, užrišame ir pakabiname, kad išvarvėtų. Geriausia pakabinti ant čiaupo, kad kefyro sunka varvėtų tiesiai į kriauklę. Po pusdienio kefyro „sultys“ jau būna išvarvėjusios ir marlėje lieka tokia masė, kuri panaši į naminę varškę.
Masę perdedame į indelį, gerai ištriname ir ragaujame.
Užtepėlės tekstūra minkšta, skonis malonus, su lengva rūgštele ir primins tepamą varškės sūrelį, rikotą arba kastinį, ypač jei pagardinsite jį česnaku, krapais, petražolėmis ar kitomis žolelėmis. Galima paskaninti tuo, kuo norite, kiekvienam pagal skonį.
Dovilė tokią užtepėlę patiekė su virtomis bulvėmis ir voveraitėmis.