Tyras aukštos kokybės alyvuogių aliejus padeda organizmui įsisavinti ne tik česnako antibiotiką, bet ir svarbią pipiro cheminę medžiagą – kapsaiciną.
Labai svarbu, kad spaghetti formato pasta būtų perleista per bronzos formas, tik tokia pasta nesuvirs, liks al dente – kieta, ir nekels glikeminio indekso. Į puodą pilkite daug vandens, kad pasta turėtų vietos virti. Proporcija skaičiuojama taip: litras vandens, šimtas gramų pastos. Pastai verdant nepamirškite nupilti į puodelį virimo vandens, nes jame daug organizmui naudingo krakmolo. Virimo vandeniu sudrėkinkite padažą ir česnakas liks sultingas.
Išvirusią pastą nupilkite, suverskite į keptuvę su padažu ir gerai ant ugnies išmaišykite. Patiekdami dar pašlakstykite likusiu keptuvėje padažu.
Aglio, olio, peperoncino – česnakas, aliejus, aitrioji paprika
Patiekalui pagaminti naudojame:
Ingredientai 4 asm.:
- 320 g per bronzos formas perleistų spaghetti
- 3 skiltelės česnako
- 1 skiltis džiovinto pipiro
- tyras alyvuogių aliejus
- stambi elektriniu plakikliu susmulkinta druska
Gaminimas:
- užvirinkite vandenį, pasūdykite
- sudėkite spaghetti
- kai užvirs pasta samčiu nupilkite į puodelį virimo vandens
- keptuvėje lengvai pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų
- smulkiai supjaustykite česnaką, suberkite į šiltą aliejų
- sutrupinkite pirštais aitrųjį pipirą tiesiog į padažą, atskirdami kotelį
- kad česnakas nepradėtų degti užpilkite virimo vandeniu
- nupilkite spagečius, suverskite į padažą
- gerai išmaišykite
- šakute pakabinkite pastos ir susukite samtyje tarsi paukščio lizdelį
- patiekite lėkštėje pašlakstydami pastą keptuvėje likusiu padažu