Ką daryti, jei persūdėte sriubą
Lengviausias būdas „išgelbėti“ sriubą – įpilti vandens. Tačiau tai gali sugadinti norimą sriubos tirštumą.
Kitas variantas – nusunkti dalį sultinio ir papildyti puodą nesūdytu sultiniu arba vandeniu.
Kitas stebuklingas vaistas – kiaušinio baltymas. Sudėkite jį į sriubą, išmaišykite gerai šakute. Dalis druskos įsigers į kiaušinio baltymą.
Į persūdytą sriubą taip pat galima dėti ryžių, nes jie gerai sugeria druską.
Suvyniokite ryžius į marlę ir įdėkite į puodą 15 minučių. Tada marlę su kruopomis galima nuimti.
Tai ne tik pagerins sriubos skonį, bet ir taps garnyru.
Kaip išgelbėti persūdytas kruopas
Druskos perteklių grikių, ryžių, bulguro ir kitose košėse taip pat galima ištaisyti.
Norėdami tai padaryti, išvirkite antrą košės porciją atskirai, jos nesūdykite ir sumaišykite su persūdytais grūdais.
Žinoma, tuomet porcija bus didesnė nei reikia.
Kitas būdas šiek tiek pagardinti patiekalą – įdėti nesūdytų keptų daržovių, grybų ar mėsos. Morkos ir bulvės labai gerai sugeria druską.
Gudrybės, kurios išgelbės persūdytą mėsą ir daržoves
Rūgštis arba cukrus gali padėti neutralizuoti persūdytą mėsą ar daržoves.
Jei receptas leidžia, į persūdytą maistą galima įpilti citrinos sulčių, pomidorų pastos arba pomidorų, cukraus ir medaus.
Kita galimybė išgelbėti patiekalą – paruošti antrą nesūdytą porciją ir sumaišyti ją su sūdyta.
Pienas ir pieno produktai taip pat yra geras būdas subalansuoti per sūraus patiekalo skonį.
Tokį maistą galima troškinti grietinėje arba grietinėlėje, jei tai tinka patiekalui.
Petražolės, špinatai ir kitos žolelės gerai sugeria druską.
Druskos perteklių galima sugerti bulves supjausčius griežinėliais ir vėliau jas išėmus iš patiekalo.