Restorano meniu vertas receptas sužavės ir pačius išrankiausius delikatesų mylėtojus. Iš fazanų giminės kilusi patarška daug sultingesnė nei višta. Laisvai auginamų patarškų galima įsigyti iš ūkininkų.
Smagiausia yra tai, kad pagaminti šiam patiekalui reikia minimalių kulinarinių įgūdžių. Restorano šefas vasarišką pataršką pagamino per šiek tiek daugiau nei dešimt minučių.
Vasariškas patarškos receptas (dviem asmenims)
Reikės:
- 2 patarškos krūtinėlių
- 4 saliero stiebų
- 1 obuolio
- 1 ilgavaisio agurko
- 40 g kalvadoso
- naminio vištienos sultinio
- ½ stiklinės „Teriyaki“ padažo
- 3 česnako skiltelių
- 1 žaliosios citrinos
- keletos šviežių braškių
- didesnės saujelės kalendros
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- ryžių acto
- druskos ir pipirų
Gaminimas:
- Pataršką pamarinuokite druska, pipirais ir kokybišku alyvuogių aliejumi. Apkepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių porą minučių. Patarška turi įgauti gintarinę spalvą. Užbaikite kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Kepkite 8–12 minučių, priklausomai nuo krūtinėlės dydžio.
- Kol patarška kepa, pasigaminkite padažą. Padažui į prikaistuvį įpilkite kalvadoso, o kai jis nugaruos – naminio vištienos sultinio. Sutraiškykite kelias česnako skilteles ir įmeskite jas į padažą, įspauskite laimo sulčių. Kadangi dabar vasara, vietoj grietinėlės naudokite „Teriyaki“ padažą. Pavirkite kelias minutes, kol padažas sutirštės.
- Prie patarškos puikiai tiks lengvas, vasariškas garnyras – salotos. Supjaustykite saliero stiebus ir vieną obuolį stambesniais kubeliais. Vasariškos gaivos suteiks šviežias agurkas. Įdėkite saują kalendros, užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, ryžių acto, išspauskite žaliosios citrinos sulčių. Įberkite šiek tiek druskos ir viską išmaišykite.
- Į lėkštę įdėkite gaiviųjų salotų, pataršką perpjaukite per pusę. Užpilkite azijietišką prancūziško padažo variaciją. Papuoškite patiekalą braškėmis ir kalendros daigais. Galite pataršką patiekti ant stalo!