Vadovaujantis klasikiniu receptu šį puikaus skonio varškės patiekalą pavyks pasigaminti vos per 10 minučių, be to, labai paprastai.

Jei tikslas – idealūs varškėtukai – tokie, kurie nesuyra ir neišskysta veikiami aukštos temperatūros, – teks šiek tiek pasistengti. Na ir, žinoma, vienas esminių sėkmės garantų – niekad nenuviliantis, originalus receptas. Tokį šįkart ir rekomenduojame.

Reikės:

600 g varškės,

2 kiaušinių,

2 šaukštų cukraus,

žiupsnelio druskos,

0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,

2,5 arbatinio šaukštelio manų kruopų,

7 šaukštų miltų.

Gaminimas

• Įsukite varškę į marlę ir nusunkite perteklinį skystį: jei šito nepadarysite, apie minkštus varškėtukus galite nė nesvajoti.

• Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į varškę, o baltymus – į atskirą sausą ir švarų indą.

• Trynius kruopščiai sumaišykite su varške. Į gautą masę suberkite vanilinį cukrų ir manų kruopas. Viską vėl gerai permaišykite.

• Suplakite kiaušinių baltymus. Minutę paplakę įberkite žiupsnelį druskos ir toliau plakite. Dar po poros minučių suberkite cukrų. Baltymus reikia plakti tol, kol susidarys standžios putos.

• Išplaktus baltymus suverskite į varškės mišinį ir viską permaišykite iki vientisos konsistencijos.

• Dabar gautą masę, kabinant po šaukštą su kaupu, turėsite išdėti ant miltais pabarstyto paviršiaus.

• Suformuokite apskritus, ne storesnius nei 1–1,5 cm varškėtukus.

• Keptuvėje įkaitinkite reikiamą kiekį augalinio aliejaus. Jame ištirpinkite gabalėlį sviesto. Apkepinkite varškėtukus nustatę kiek žemesnę nei vidutinė kaitrą. Kol kepsite iš vienos pusės, keptuvė lai būna atidengta, o kai varškėtukus apversite, uždenkite keptuvę dangčiu.

• Dar karštus varškėtukus patiekite su grietine ir uogiene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)