Vadovaujantis klasikiniu receptu šį puikaus skonio varškės patiekalą pavyks pasigaminti vos per 10 minučių, be to, labai paprastai.
Reikės:
600 g varškės,
2 kiaušinių,
2 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
2,5 arbatinio šaukštelio manų kruopų,
7 šaukštų miltų.
Gaminimas
• Įsukite varškę į marlę ir nusunkite perteklinį skystį: jei šito nepadarysite, apie minkštus varškėtukus galite nė nesvajoti.
• Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į varškę, o baltymus – į atskirą sausą ir švarų indą.
• Trynius kruopščiai sumaišykite su varške. Į gautą masę suberkite vanilinį cukrų ir manų kruopas. Viską vėl gerai permaišykite.
• Suplakite kiaušinių baltymus. Minutę paplakę įberkite žiupsnelį druskos ir toliau plakite. Dar po poros minučių suberkite cukrų. Baltymus reikia plakti tol, kol susidarys standžios putos.
• Išplaktus baltymus suverskite į varškės mišinį ir viską permaišykite iki vientisos konsistencijos.
• Dabar gautą masę, kabinant po šaukštą su kaupu, turėsite išdėti ant miltais pabarstyto paviršiaus.
• Suformuokite apskritus, ne storesnius nei 1–1,5 cm varškėtukus.
• Keptuvėje įkaitinkite reikiamą kiekį augalinio aliejaus. Jame ištirpinkite gabalėlį sviesto. Apkepinkite varškėtukus nustatę kiek žemesnę nei vidutinė kaitrą. Kol kepsite iš vienos pusės, keptuvė lai būna atidengta, o kai varškėtukus apversite, uždenkite keptuvę dangčiu.
• Dar karštus varškėtukus patiekite su grietine ir uogiene.