Reikės:
apie 100 g voveraičių
50–70 ml (pagal skonį ir konsistenciją) pieno, grietinėlės ir sviesto mišinio
apie 200 g virtų bulvių
kanapių sėklų
apie 30 g duonos džiūvėsėlių su skrudintu Parmos kumpiu
špinatų tyrės
saulėgrąžų aliejaus kepti
lengvai pasūdyto sviesto
rozmarino šakelės
Gaminimas:
- Dar karštas virtas bulves pertriname per sietelį, kad bulvių košė taptų kreminės konsistencijos.
- Pertrintas bulves sudedame į dubenį, įpilame pieno, grietinėlės ir sviesto mišinio ir išsukame iki purios konsistencijos.
- Kol košė vis dar šilta, įdedame kelis šaukštus špinatų tyrės ir lengvai išmaišome.
- Į įkaitintą keptuvę įpilame saulėgrąžų aliejaus ir pakepiname švariai nuvalytas voveraites.
- Į keptuvę įdedame rozmarino šakelę ir lengvai pasūdyto sviesto. Įberiame kanapių sėklų ir dar šiek tiek paskrudiname.
- Į bulvių piurė su špinatais dedame apkeptas voveraites su kanapių sėklomis.
- Įberiame paskrudinto Parmos kumpio su duonos džiūvėsėliais.
Skanaus!
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (27)