„Dažnam iš mūsų šis laikotarpis – pats darbymetis. Jau nestebina, kad ruošimasis didžiosioms šventėms vis labiau asocijuojasi su vargais, o ne malonumu. Vis dėlto tie laikai, kai visą dieną turime praleisti virtuvėje, praėjo. Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sakė R. Bolgovas.
Jis pažymi, kad vienas populiariausių ir daug vargo nereikalaujančių pasirinkimų – paukštiena, o ypač vištiena. Norintiems pagaminti ištaigingą, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą R. Bolgovas siūlo išmėginti keptas vištos blauzdeles be sąnario, patiektas su keptomis kriaušėmis.
„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą – itin lengvai paruošiama vištiena neatims tokio brangaus laiko, kurį kiekvienas mieliau skirtų savo šeimai, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sakė žinomas šefas.
R. Bolgovo viščiuko blauzdelės be sąnario, užkeptos kriaušėmis
Keturioms porcijoms reikės:
- Šviežių vištų blauzdelių be sąnario – 1 kg;
- Druskos – 1 arbatinio šaukštelio;
- Smulkinto česnako – 15 g;
- Žiupsnelio obuolių pyrago prieskonių mišinio;
- Kriaušių – 4 vnt.;
- Graikiško jogurto – 2 valgomųjų šaukštų;
- Aliejaus – 40 g;
- Mėtų – papuošimui.
Paruošimas:
Šviežias vištos blauzdeles be sąnario pamarinuojame su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais ir graikišku jogurtu. Pamarinuotas blauzdeles įdedame į šaldytuvą ir paliekame nakčiai.
Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170 ° C ir kepame 40 minučių.
Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.
Skanaus!