Pasiremdama oficialiais Lietuvos sveikatos apsaugos duomenimis, profesionali terapeutė pranešė, jog ne tik ji pati, bet ir jos pacientės lietuvės moterys jau kasdien vartoja alyvuogių aliejų. Tačiau bloga padėtis yra su mūsų praeitimi ir ateitimi – senoliais pensininkais ir mokyklos amžiaus vaikais.
Medikės mama – aštuoniasdešimtmetė žemaitė sako: aliejus? Fui koks kartus. Jos pacienčių vaikai ir anūkai pritaria. Išvydusios moterį pilant žaliąjį tirštą skystį į lėkštę ant duonos, mocarelos ir pomidorų su bazilikais mama šaukia: „Bet juk bus kartu“.
Ar yra kažkoks būdas, kaip pakeisti jų mąstymą, teiraujasi medicinos mokslus baigusi moteris.
Taip, yra. Tai ilgas ir sudėtingas procesas, vadinamas pažinimu. Trisdešimt metų sukanka, kai, apsigyvenę Italijoje, skyrėme gyvenimą sveiko maisto edukacijai. Patys išsikapstę iš sunkių ligų bandome įrodyti, jog tyro brangaus alyvuogių aliejaus vartojimas tai – visų ligų prevencija ir natūrali organizmo apsauga. Mūsų edukacija tai – savotiškas „protų mūšis“.