Triušienos troškinys su vynuogėmis
Jums reikės:
- 400 g triušienos file
- 150 g Kalamatos alyvuogių
- 1 mėlynojo svogūno
- Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Persilade prieskonių
- 100 ml raudono vyno
- 100 g raudonų ir žalių vynuogių
- Pipirų
- Druskos
- Šlakelio balzamiko
Triušienos file supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Svogūną supjaustyti riekelėmis.
Į įkaitintą keptuvę įpilti šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus ir apkepinti triušieną, paskanintą persilade prieskoniais. Tuomet sudėti svogūnus. Apkepus įpilti raudono vyno ir troškinti apie 10 min.
Pasmulkinti alyvuoges ir taip pat sudėti į keptuvę. Pagardinti druska ir pipirais. Vynuoges perpjauti pusiau ir likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėti į keptuvę. Prieš valgant užpilti šlakelį balzamiko.
Skanaus!