Gudrybės, padėsiančios išsirinkti geriausią vaisių
Dar 1982 m. JAV prezidentas Ronaldas Reiganas rugpjūtį pavadino persikų mėnesiu ir amerikiečius skatino suvalgyti kuo daugiau šių vaisių. Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė sako, kad persikai – tai vieni sveikiausių užkandžių, kuriuos siūlo pati gamta, tačiau atkreipia dėmesį į tai, kaip reikėtų juos išsirinkti.
„Parduotuvėje naršydami po persikų, slyvų, nektarinų ar kitų kaulavaisių lentynas, ieškokite vaisių su ryškia spalva, be rudų dėmių ar mėlynių. Pavyzdžiui, saldžiausių ir geriausiai sunokusių nektarinų viršutinėje dalyje yra maži balti taškeliai, o neprinokę kaulavaisiai kartais turi žalias dėmeles ir net raukšleles. Vaisiai, kuriuos turėtumėte pasirinkti, turi būti tvirti, bet elastingi. Pastebime, kad iš kaulavaisių tarp mūsų pirkėjų populiariausi ir labiausiai mėgstami vasarą yra paprasti ir plokštieji nektarinai bei abrikosai, tačiau šiais metais buvo geras trešnių derlius ir jų pardavėme dvigubai daugiau nei pernai, o vyšnių – net penkis kartus daugiau“, – atskleidžia B. Čaikauskaitė.
Kepyklų vadovė N. Juchnevič pastebi, kad pastaruoju metų kaulavaisių naudojimas konditerijoje tapo ypač populiarus – juos galima naudoti kartu su tartaletėmis, tortais, pyragais bei kitais klasikiniais konditeriniais gaminiais.
„Vasarą geriausia naudoti šviežius vaisius ir uogas, kurie taps tikra stalo puošmena. Pavyzdžiui, gamindami desertus, trešnes galite derinti su bananais, šokoladu ir riešutais, kaip prieskonį rinkitės cinamoną arba vanilę. Persikai desertuose ypač gerai dera su saldžiais sūriais, o slyvos dera su juoduoju šokoladu, varške ir grietinėle“ – sako N. Juchnevič ir dalinasi receptais.