Nėra nieko geriau už šviežią agurką salotose. O gal jį valgote kaip užkandį – su humusu ar mėgiamu padažu? Neabejojame, kad greičiausiai dažnai valgote agurkus, tačiau tikriausiai nežinojote, kad prieš valgant agurką reikėtų patraiškyti. Kodėl reikėtų taip daryti, pasakojama portale tips-and-trics.com.
Geresnis skonis
Paprastai agurką nuplauname ir tiesiog supjaustome gabaliukais. Tačiau egzistuoja dar vienas veiksmas, kurį reikėtų atlikti, prieš agurką pjaustant gabaliukais. Agurkai taps skanesni, jei pirmiausia juos patraiškysite. Tai reikėtų daryti spaudžiant daržovę peilio geležte.
Maža to, kad traiškytas agurkas bus skanesnis, jis taip pat geriau pasisavins kitus skonius. Įdėję į salotas tokio agurko gabaliukus, iš karto pajusite skirtumą. Pavyzdžiui, jis daug geriau sugers salotų padažą.
Štai kaip reikėtų traiškyti agurką
Kaip reikėtų traiškyti agurką? Jei daržovė didesnė, ją supjaustykite į kelias dalis, o jei agurkas – iš mažesniųjų, imkite visč. Dėkite jį ant lentutės ir paspauskite didelio peilio šonu taip, kaip traiškote česnaką. Agurkas turi trakštelti ir jo forma šiek tiek pasikeisti, tačiau nereikia jo sutrinti iki plokščio blyno – tereikia lengvai patraiškyti.
Tuomet jau galite jį pjaustyti gabaliukais ir valgyti!