Šis paprastai paruošiamas rytietiškas troškinys – korma – yra malonios kreminės konsistencijos ir ypač puikaus skonio. Prie patiekalo puikiai dera indiška duona nana's ir (arba) ryžiai.
Jums reikės:
- 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus;
- 1 didelio svogūno, sukapoto;
- 4 gvazdikėlių;
- 4 kardamono sėklų, grūstų;
- 4 gabalėlių vištos krūtinėlės be odos ir kaulų, supjaustytų kąsnio dydžio kubeliais;
- 3 skiltelių česnako, sutrintų;
- 4 cm ilgio šviežio imbiero šaknies, nuluptos ir sutarkuotos;
- 1 arbatinio šaukštelio maltų kalendrų;
- 0,25 arbatinio šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų;
- 1,5 arbatinio šaukštelio malto kumino;
- 0,5 arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės;
- 1 arbatinio šaukštelio švelnesnio skonio aitriųjų paprikų miltelių;
- 2 arbatinių šaukštelio pomidorų pastos;
- 75 g maltų migdolų;
- 250 ml vištienos sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 50 g migdolų drožlių, skrudintų;
- kapotų kalendros lapelių, papuošimui (nebūtinai).
Gaminimo būdas
1. Keptuvėje arba prikaistuvyje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, gvazdikėlius ir kardamoną. Kepinkite kelias minutes, kol svogūnas ims minkštėti.
2. Suverskite vištieną, česnakus bei imbierą ir 4 minutes viską pakepkite. Tada sudėkite likusius prieskonius ir viską išmaišykite, kad prieskoniai paskleistų aromatą ir įsigertų į vištieną.
3. Sukrėskite pomidorų pastą, suberkite maltus migdolus, supilkite sultinį ir grietinėlę. Palaukite, kol masė užvirs, ir maždaug 15 minučių troškinkite, kad skystis taptų tirštokos grietinės konsistencijos. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
4. Viršų apibarstykite skrudintomis migdolų drožlėmis ir kapotais kalendros lapeliais.