Dviems arba Keturiems asmenims mums reikės (priklausomai ar valgysite, kaip garnyrą, ar kaip pagrindinį valgį):
- 1 puodelio (nevirto) perlinio kuskuso
- 80g saulėje džiovintų pomidorų
- 30g džiovintų spanguolių
- 50g pinijų riešutų
- 50g sultenių salotų
- š. alyvuogių aliejaus
- š. medaus
- š. balzaminio acto
- ½ apelsino sulčių
- 80g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- druskos
- pipirų
Gaminimo eiga:
Išsiverdame perlinį kuskusą. Pirmiausia užvirkite vandenį, tuomet pilkite kruopas ir virkite 8-10min (al dante). Nuėmus nuo ugnies, būtinai pakiškite po šaltu vandeniu, – taip sustabdomas virimo procesą ir kruopos išlieka nepervirtos.
Susipjaustykite smulkiai džiovintus pomidorus. Spanguoles išmirkykite vandenyje.
Pinijų riešutus pakepkite ant sausos keptuvės.
Atskirai sumaišykite padažą: alyvuogių aliejų, medų, balzaminį actą, apelsinų sultis, druską ir pipirus (galima medaus ir nenaudoti).
Į kuskusą įmaišykite visus ingredientus: salotas, džiovintus vaisius, pomidorus bei salotas.
Skonių variacija
Improvizuokite su salotų rūšimis ar papildydami mėgstamais ingredientais, pvz. kumpiu.