Reikės:
- 250 g konservuotų ar virtų pupelių;
- 80.g avinžirnių miltų;
- 1 svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- Kelių šakelių šviežių petražolių;
- 1/8 smulkintų čili pipirų;
- 1/4 a.š. druskos;
- 1/2 a.š. džiovinto ir smulkinto baziliko;
- 1 a.š. pomidorų pastos.
Padažui:
- 100 ml vandens;
- 100 g pomidorų pastos;
- 1/2 a.š. česnako granulių;
- Žiupsnio pipirų.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus skirtus kukulaičiams sudėkite į maisto trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės;
2. Keptuvę ištepame aliejumi, įkaitiname. Iš gautos masės rankomis formuojame apvalius kukulius ir dedame į keptuvę. Tešla gana lipni, tad siūlau rankas išsitepti aliejumi! Jeigu nenorite terliotis, tiesiog dėkite tešlą su mažu šaukšteliu tiesiai į keptuvę.
3. Apkepame iš abiejų pusių, užpilame padažu ir troškiname apie 10 minučių.