Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Ingredientai
Tešla
- 3 kg bulvių
- 0,5 litro verdančio pieno
- 3 svogūnų
- 3 šaukštų grietinės
- 1 – 1,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio pipirų
- 1/3 puodelio (83 ml) aliejaus
Padažas
- 0,4 kg šoninės gabaliukų
- 1 svogūno
Papildomas padažas
- 0,2 kg varškės
- 1 šaukštelio krapų
- 2 supjaustytų česnako skiltelių
- 2 šaukštai pieno
- 1 šaukštas grietinės
Paruošimas
1. Sutarkuokite bulves.
2. Supjaustykite svogūnus.
3. Kruopščiai sumaišykite visus tešlos ingredientus.
4. Į kepimo skardą įpilkite šiek tiek aliejaus. Aliejų paskirstykite tolygiai.
5. Į kepimo skardelę supilkite tešlą. Bulvių plokštainį įdėkite į iš anksto iki 200 ° C temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 40 minučių.
6. Pakeiskite orkaitės programą į „drėgną karštą orą”, kad padarytumėte bulvių plokštainį šlapesnį. Tačiau to daryti neprivaloma.
7. Padažui padaryti, iš pradžių pakepkite šoninės gabaliukus keptuvėje maždaug 5-10 minučių. Tada sudėkite svogūnus ir kepkite viską apie 5 minutes.
8. Bendras bulvių plokštainio ruošimo laikas turėtų būti maždaug 1 valanda 40 minučių. Mėgaukitės su padažu arba papildomu padažu. Kai kurie žmonės jį valgo su pienu.
Skanaus!